Ghana

In de zomer van 2016 ben ik met de vliegende meubelmakers, samen met 7 andere naar Ghana geweest om daar vrijwilligers werk te doen voor een school in Accra, de hoofdstad van Ghana.

Op het vliegveld werden wij opgehaald door Gideon (leider) en wat personeelsleden van UPCO, wat een gezellige mensen maar wat een chaos. De een trok aan onze koffers, de ander pakte de karretjes. Nog een paar wilden met je praten terwijl achter je mensen die daar niet hoorde werden weggejaagd door Gideon. Welkom in Ghana!

Eenmaal aangekomen op de compound in Accra werden wij voorgesteld aan het personeel en wat kinderen, het werd ons al snel duidelijk dat dit een vrij hechte familie is die veel respect voor elkaar heeft, tijdens dit voorstelrondje werd er overlegt wat ze misschien wel nodig zouden kunnen hebben. Bedden, kasten, schoolbanken en een afdak was hun wens.

 

Het leek mij leuk om een klimrek te maken voor de Schoolkinderen van de compound dus daar ging ik mij de komende drie weken op focussen.

De volgende paar dagen moesten wij rustig aan doen omdat het weekend was. Dus hebben wij wat inkopen gedaan bij de supermarkt. Na het weekend zijn wij het hout gaan kopen. Iedere categorie heeft in Ghana een aparte markt, stof, staal, eten, geneesmiddelen en dus ook hout! Nadat wij het hout hadden gekocht konden wij aan de slag. Dit deden wij samen met het personeel en wat kinderen, die maar al te graag wilde helpen.

In de weekenden had Gideon uitstapjes voor ons geregeld. dit deden wij alleen met onze groep of samen met de school kinderen. Wij zijn naar dierentuinen, slaven forten en natuurparken geweest. Het is vooral heel mooi om te zien dat de kinderen daar het zo naar hun zin hebben, Dat ze zo weinig nodig hebben om een geweldige dag te ervaren.

Tot mijn blijdschap en die van de kinderen is het klimrek een GROOT succes geworden. Gideon vertelde mij dat hij nu meer kinderen verwacht te komen naar zijn school door het klimrek omdat het bijna niet voorkomt in Ghana dat ze een schoolplein hebben met speeltoestellen. Ik hoop dat zij er nog lang plezier van zullen hebben.

Wat foto's

Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.