Stage werkzaamheden


WoodWave

Horeca-inrichting, Scheepsbetimmering, Meubelmakerij en Aannemerij.

Bij Woodwave heb ik mijn eerste stage gehad. Hier heb ik veel kunnen ontdekken en ervaren omdat Woodwave een bedrijf is dat vele uiteenlopende projecten aanneem. Hier heb ik echter alleen maar geschuurd en geveegd i.v.m. mijn gebrek aan ervaring.

 


Elok

Interieurbouwer en Meubelmaker.

Toen ik bij Elok stage heb mogen lopen had ik al wat meer ervaring. Het was voor mij ook een bewuste keuze om bij een wat kleiner bedrijf stage bedrijf te gaan werken i.v.m. één op één contact. Marcus, de eigenaar van Elok maakt de meest waanzinnige kasten en tafels!


Weij meubelwerk

Interieurbouwer, tentoonstelling en Meubelmaker.

Ook Weij meubelwerk is een eenmanszaak die zo nu en dan een stagiair heeft. Tijdens mijn stage bij Weij meubelwerk heb ik heel veel zelfstandig moeten werken. Dit heb ik als positief en leerzaam ervaren. Ook zelfstandig ritjes van of naar de spuiter gebeurde wel eens.


Mentofix

Interieurbouwer en Meubelmaker.

Mentofix werkt voornamelijk met architecten en particulieren met een goed gevulde portemonnee. Hier bij speelde geld vaak niet zo’n grote rol als dat ik gewend was. Het gebeurde daarom wel eens dat hoge kwaliteit spuitwerk werd teruggestuurd omdat de klant het toch niet zo mooi vond. Tijdens deze stage heb ik geleerd alles zo efficiënt mogelijk te doen.


Supergoed

kunstenaar, meubelmaker, HotTug bouwer en tentoonstellingen.

Bij Super goed heb ik een interessante, zelfstandige en leerzame stage gehad. Hier heb ik geleerd om met polyester, glasvezel en epoxy te werken. Ik heb in totaal 3 Hot-Tugs gebouwd. Ook heb ik hier 3 grote monopoly huisjes ontworpen en gemaakt. Dat uiteindelijk ook met polyester en glasvezel is behandeld.


Jaap Nieuwenhuizen antiek

kunst en antiek handel en antiek restauratie.

 

Ik heb altijd al bij een antiekrestaurateur stage willen lopen. Dat stelde ik een poos uit omdat ik eerst meer ervaring zou willen hebben met hout en machines omdat er in het antiekrestauratie niet veel ruimte is voor fouten. Hier heb ik vooral met handgereedschap om leren gaan.

 

 


Vorm & decor

Decorbouwer, interieur bouwer, lasser, houtbewerker en schilder.

De reden waarom ik voor deze stage heb gekozen was erg simpel. Ik wilde leren lassen. Nu zijn er niet veel meubelmakers die ook zelf lassen en ik mocht natuurlijk niet ergens bij een staal boer stage lopen i.v.m. leerplek erkenning. Daarom heb ik voor dit bedrijf gekozen. Ik heb er erg veel geleerd en ik kan nu zelfstandig lassen, zagen en slijpen van staal. 


Woodfactory (Spanje)

showroom, en steigerhouten meubelen werkplaats.

Naast lassen wilde ik graag Spaans leren, en zeg nou zelf, waar kan dat beter dan in Spanje? Bij Woodfactory heb ik niet veel op meubelmakers gebied geleerd omdat ze hier alleen met steigerhout werken. Hier heb ik veel geleerd van factures maken, verkoop en website onderhouden. Uiteraard heb ik ook de basis van het Spaans geleerd.

 


Contact

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.